Kerhonmestaruuskisa 2016

YSKKK Mestaruuskisa

Mestaruuskisa pidetään kaksiosaisena, alkukarsinta sulanmaan kisana ja loppukisa talvikokeena. Jokainen kerhon jäsen on oikeutettu ja tervetullut osallistumaan yhdellä koiralla kisaan.

ALKUKARSINTA Lauantai 29.10 tai sunnuntai 30.10.

Molemmille päiville mahtuu 10-12 koiraa. Teuvo Blomberg joukkoineen huolehtii maastoon riittävän määrän fasaaneja molemmiksi päiviksi. Tuomarit ovat kanakoiraharrastajia ja metsästäneet kanakoirilla. He arvostavat ohjaajan ja koiran yhteistyötä. Vain Heikki Kinnusella on tieto tuomareista. Koira etsii, ja löytää lintuja. Nostaa linnun luvasta, ei hölmöile. Tuo mahdollisesti ohjaajan pudottaman linnun hyväkuntoisena ohjaajalle aikanaan pataan laitettavaksi. Koira siis on hieno kanakoira muidenkin kuin ohjaajan itsensä mielestä. Riistaa löytyy ja sitä päästään hyödyntämään.

Erityistä: Koira suljetaan, jos se ajaa holtittomasti riistaa tai koiraa joudutaan toistuvasti etsimään pidemmän aikaa. Muutoin jokainen koira saa 3-4 noin 15 min hakuerää (kaikille koirille sama määrä). Jokaisen riistatilanteen jälkeen vaihdetaan koiraa. Kaikki koirat arvostellaan samassa luokassa: kanakoira. Jokaisella ohjaajalla on lupa pudottaa koiralleen yksi fasaani. Aseen kantaminen edellyttää päihteettömyyttä.

Sunnuntain karsinnan jälkeen tuomarit valitsevat noin viisi koiraa helmikuun loppukisaan. Samalla he valitsevat yhden koiran, joka voidaan julistaa mestariksi helmikuussa, mikäli sääolot estävät loppukilpailun.

Alkukarsintaan pitää ilmoittautua Heikki Kinnuselle viimeistään 15.10 mennessä joko soittamalla 0400-878648 tai sähköpostilla heikki.kinnunen@lapinlahti.fi
Osallistumismaksu on 20 euroa. Päivien aikana kerho ei järjestä tarjoilua.

LOPPUKISA 25.2.2017 ja 26.2.2017 Maaningalla.

Heikki Kinnunen huolehtii maastoon riittävän määrän fasaaneja. Tuomarina toimii Timo Vakkeri.
Lauantaina 25.2 on yksi noin 20 min hakuerä jokaiselle koiralle. Riistatyöstä koira vaihtuu. Lintua ei pudoteta. Yleisöä toivotaan paikalle kannustamaan. Maastossa liikutaan ehkä suksin. Lauantain ohjelma jatkuu Vakkerin koulutustilaisuudella ja sään salliessa käytännön harjoitteilla.
Sunnuntai 26.2. lopullinen valinta kerhon mestariksi 2016 hakuerien perusteella. Ohjaajalla on oikeus pudottaa koiralleen yksi fasaani. Kisan yhteydessä kerho ei järjestä tarjoilua, mutta laavulla on mahdollisuus syödä omia eväitä.

NYT JOUKOLLA MUKAAN! ILMOITTAUDU HETI!